zaterdag, 11. februari 2006 - 13:00

Geen strafblad voor 11-jarige tasjesrover

Tilburg

Vrijdagmiddag omstreeks 15.20 uur is op de Hoefstraat een 11-jarige jongen uit Oisterwijk aangehouden die verdacht wordt van twee tasjesroven, waarvan één poging. Tegen de jongen kan, vanwege zijn leeftijd, geen strafrechtelijke vervolging worden ingesteld. Hij is bekend bij de politie en instellingen.

De incidenten vonden vrijdagmiddag plaats aan de Paus Adriaenstraat. Een 86-jarige vrouw liep daar omstreeks 14.30 uur met haar rollator over het trottoir. In haar mand had ze een tas liggen. Er kwam een jongen op haar af die riep: “Ik wil geld�. Meteen daarop pakte hij de tas uit haar voertuig. Even verderop pakte een vrouw de tas uit de handen van het jochie en gaf deze weer terug aan het slachtoffer.

Een kwartier later voelde een 81-jarige vrouw dat er aan haar fiets werd getrokken, waardoor ze niet verder kon rijden. Een jongen die dit deed zei tegen haar: “Ik wil die tas, ik wil geld�. De bejaarde vrouw begon om hulp te roepen. Een voorbijganger kwam haar ten hulp. De dader trapte nog tegen haar fiets aan en rende toen weg.

De politie onderzoekt nog de melding van een 12-jarig meisje dat vanmiddag op de Hoefstraat zonder enige aanleiding door een jongen in haar gezicht is geslagen. De jongen sprak haar aan en eiste dat ze meekwam. Hij pakte haar vast. Nadat zij zich losrukte, sloeg hij haar in het gezicht. Vermoedelijk gaat het ook hier om de elfjarige verdachte.

De rechter-commisaris heeft laten weten dat de jongen een plaatsing in een gesloten inrichting zal ondergaan.
Provincie:
Tag(s):