vrijdag, 17. februari 2006 - 13:16

Geen strafvervolging in schietincident

Nieuw-Buinen

Het Openbaar Ministerie in Assen stelt geen strafvervolging in tegen een agent die heeft geschoten op een omstander bij een brand bij een bandenopslag in Nieuw-Buinen op 10 september 2005. Direct na het schietincident is door de Rijksrecherche onder leiding van de hoofdofficier van justitie een onderzoek ingesteld.

Bij het incident raakte een 40 jarige man uit Nieuw-Buinen gewond. De politie was in de nacht van zaterdag op zondag op een brandmelding bij een bandenopslag afgekomen. In het kader van de handhaving van de openbare orde was de politie ter plaatse, zodat de brandweer ongehinderd haar werk kon uitvoeren.

De politie vermoedde dat de man, die zich verbaal aggressief gedroeg, over een wapen beschikte en verzocht hem (meerdere malen) zijn handen te tonen. Dit weigerde hij. Hierop besloot de politie hem aan te houden met behulp van pepperspray. Dit had geen resultaat en de man kwam op de politieagent af.

Hierdoor werd de agent zo zeer in het nauw gebracht, dat hij zijn dienstpistool trok en drie keer schoot op de man. De man werd getroffen en viel neer. Naast de man werd door een collega-agent een mes gevonden. Het slachtoffer werd opgenomen in een ziekenhuis. Het OM is dan ook van mening dat de betrokken politieagent heeft geschoten uit noodweer.
Provincie:
Tag(s):