dinsdag, 26. september 2006 - 10:44

Geen strafvervolging na schietincident

Deventer

De politieagent die op dinsdagmorgen 12 september in Deventer bij een aanhouding zijn dienstwapen heeft gebruikt, heeft gehandeld overeenkomstig de daarvoor geldende regels. Dit blijkt uit het onderzoek van de districtsleiding, dat standaard wordt uitgevoerd na de inzet van het dienstwapen.

Ook het gebruikelijke onderzoek door de Rijksrecherche is afgerond. Het Openbaar Ministerie in Zwolle heeft naar aanleiding hiervan besloten geen vervolging in te stellen tegen de agent, omdat hem strafrechtelijk geen verwijt treft.

Het schietincident vond plaats op dinsdagmorgen 12 september rond 07.00 uur in de achtertuin van een woning aan de Eendrachtstraat in Deventer.

De agent was, samen met een collega naar Eendrachtstraat gegaan, na een melding van een mogelijke inbraak. Toen de verdachte werd aangetroffen, bedreigde de man de agenten met een schop. De agenten sommeerden de verdachte zijn verzet te staken. De man gaf hieraan geen gehoor, waarna één van de agenten zich dusdanig bedreigd voelde dat hij zijn dienstwapen pakte en één schot loste.

Hierbij werd de verdachte in zijn linkerbeen geraakt. De man raakte licht gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is de 48-jarige man uit Deventer aangehouden. De man zit nog in voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):