donderdag, 14. september 2006 - 17:28

Geen treinen door werk aan het spoor Almere Poort

Almere

In het weekend van 23 tot 25 september vinden er opnieuw (nachtelijke)werkzaamheden plaats aan het spoor in Almere Poort. Voor de aanleg van wegen en verbindingen in Poort worden er onder de bestaande spoorlijn Weesp-Lelystad acht doorgangen gemaakt.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het intrillen van stalen damwanden en het inschuiven van rijdekken. Het treinverkeer wordt gedurende de werkzaamheden stilgelegd. NS zet bussen in.

Geen overlast
Was er tijdens voorgaande vergelijkbare werkzaamheden sprake van geluidsoverlast in de nachtelijke uren, nu is dat niet het geval. In de nachtelijke uren worden geen werkzaamheden uitgevoerd die geluidshinder zullen veroorzaken voor de omgeving.

De werkzaamheden aan de spoorlijn worden zoveel mogelijk in het weekend uitgevoerd. Om de buitendienststelling van de treinen zo kort mogelijk te laten duren, wordt ook ’s nachts doorgewerkt. De werkzaamheden beginnen op zaterdag 23 september om 01.15 uur en worden naar verwachting op maandag 25 september om ca 04.30 uur afgerond.
Provincie:
Tag(s):