dinsdag, 22. augustus 2006 - 23:32

Geen verrassingen in voorronde CL

Hamburgers SV, Liverpool, AC Milan en Benfica. Vier grote namen, die vanavond in de laatste voorronde van de Champions League vol aan de bak moesten om zich te plaatsen voor de groepsfase van het miljoenenbal. Alle vier slaagden ze erin door te stoten naar de beginfase van de topcompetitie. Met bloed, zweet en tranen, dat wel.

HSV moest na de 0-0 in eigen huis in Pamlona scoren om door te komen. Daar veranderde de snelle tegentreffer van Cuellar na zes minuten niets aan. Lange tijd leek het erop dat de schotloosheid van de Hamburgers de ploeg van trainer Doll wederom parten speelde. Het zei dan ook alles, dat de verdedigende middenvelder Nigel de Jong voor de opluchting in het Duitse kamp moest zorgen. Een kwartier voor tijd schoot hij een teruggelegde kopbal uit een vrije trap van Rafael van der Vaart binnen. De 1-1 kwam vlak voor tijd nog ernstig in gevaar. Webo kopte en schoot in kansrijke positie echter over en zorgde daarmee voor grote vreugde bij HSV.

Liverpool verdedigde in Kiev een 2-1 voorsprong uit het eerste treffen met Maccabi Haifa, dat vanwege de oorlogsdreiging in Israël niet in eigen huis mocht aantreden. Eenvoudig ging het niet voor de nieuwe club van Dirk Kuijt, die nog niet in actie kwam. Pas na 54 minuten wisten The Reds een veiligere marge op te bouwen. Crouch was de doelpuntenmaker. De Israeliërs leken uit het veld geslagen, maar herpakten zich tien minuten later via een treffer van Colautti. Verer dan dat kwam Maccabi niet meer.

AC Milan wachtte een heksenketel in Belgrado, waar Rode Ster de Italianen op een warm onthaal trakteerden. Onder de indruk waren de Rossoneri bepaald niet. Al na een half uur was het Inzaghi, die het net vond en Rode Ster na de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd voor een bijkans onmogelijke opgave stelde. Rustig achteroverleunend en wachtend op de countermogelijkheden speelde de ploeg van trainer Ancelotti het duel daarna uit. Seedorf tekende tien minuten voor tijd voor de 0-2. Dat Djokic een minuut later de eer nog redde voor de thuisploeg was slechts van statistische waarde.

Het eenvoudigst van alle ploegen had Benfica het tegen Austria Wien. De ploeg van trainer Lothar Matthäus dacht na de 1-1 in eigen huis kans te hebben in Das Antas, maar kwam bedrogen uit. Rui Costa en Nuno Gomes hadden de Adelaars al in de eerste helft een comfortabele voorsprong bezorgd. Petit zorgde er in het tweede bedrijf voor dat er ontspannen naar het eindsignaal toegeleefd kon worden.
Categorie:
Tag(s):