vrijdag, 27. oktober 2006 - 14:36

Geen wintertests voor Spyker MF1

Vorig weekend was de laatste Grand Prix van het seizoen in Brazilië waarbij Fernando Alonso voor de tweede keer wereldkampioen werd in de Formule 1, Felipe Massa zijn thuisrace won en Michael Schumacher afscheid nam.

De dag na de laatste race staat alles al in het teken van het volgende nieuwe Formule 1 seizoen. Vanwege nieuwe testregels was er veel te doen om het wintertesten voor het nieuwe seizoen en dan met name over de hoeveelheid die er getest mag worden.

Na veel discussies heeft men een extra test ingelast in de laatste week van november waardoor de eerste wintertest op het circuit van Barcelona zal plaatsvinden. Na deze test op het circuit van Barcelona zullen de teams voor twee weken verhuizen naar Jerez om hier te testen.

Opvallend is dat Spyker MF1 daar niet bij zal zijn. Navraag bij Spyker MF1 leert dat men geen tests op het programma heeft staan: "Ons schema is nog niet helemaal klaar maar we hebben geen tests op het programma staan tot 2007. We zullen dit jaar dus niet meer testen. Wanneer en waar we in januari en februari gaan testen is nog niet duidelijk, hierover kan ik begin volgend jaar meer vertellen."
Categorie:
Tag(s):