maandag, 13. maart 2006 - 17:48

Gekantelde vrachtauto blokkeert de weg

Winssen

Een gekantelde vrachtautocombinatie heeft maandag geleid tot verkeersomleidingen op de Maas en Waalweg. Vanaf knooppunt Ewijk tot de afslag Winssen is de weg in beide richtingen urenlang afgesloten geweest. De chauffeur is gewond naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen overgebracht.

Rond 08.30 uur reed een 61-jarige chauffeur uit Hoogezand over de Maas en Waalweg vanaf de A50 richting Deest. Toen hij een tegenligger op zijn weghelft zag rijden week hij uit en kwam daarbij in de berm terecht. De 61-jarige wilde terugsturen maar begon te slingeren waardoor de vrachtauto kantelde en dwars over de weg terechtkwam.

Tijdens het kantelen raakte de vrachtauto een tegenligger, eveneens een vrachtauto, bestuurd door een 33-jarige man uit Wijchen.

De chauffeur uit Hoogezand is nagekeken door een toevallig passerende verpleegkundige. Daarna is hij, in verband met nekklachten, alsnog per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De Wijchense chauffeur kwam met de schrik vrij.

Aan beide vrachtauto's zal door het team Verkeersongevallen-analyse nader technisch onderzoek worden gedaan. Een vrachtauto die de file wilde ontwijken kwam in de berm vast te zitten en moest worden weggetakeld.

Rijkswaterstaat kwam ter plaatse voor het aanbrengen van de wegafsluitingen en de schade aan het wegdek. De politie, waaronder mensen van het KLPD, zorgden voor de omleidingen en leidden het verkeer in goede banen. In de loop van de middag kon de weg weer worden vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):