zondag, 9. juli 2006 - 14:20

Gekantelde vrachtwagen met oud ijzer

Oldenzaal

Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur kantelde op de provincialeweg, de N342 in Oldenzaal, nabij de afslag het Hulsbeek een vrachtwagen geladen met oud ijzer. Het was de tweede keer binnen 24 uur dat er in Twente een vrachtauto kantelde.

De brandweer Oldenzaal rukte met groot materieel uit, omdat er in de melding sprake was van een mogelijke beknelling. De vrachtwagen werd bestuurd door een 48 jarige man met naast hem in de cabine een 13 jarige, beide uit Oldenzaal. Beiden werden met onbekend letse per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.De chauffeur werd daar opgenomen en de 13 jarige kon naar huis.

De politie doet een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Het wegdek raakte flink beschadigd en besmeurd met dieselolie uit de beschadigde dieseltank van de vrachtwagen. De brandweer heeft de dieselolie opgevangen en het wegdek later gereinigd.

Een groot deel van de lading oud ijzer lag over een rijbaan en het talud verspreid. Mede daardoor namen de bergingswerkzaamheden nog de hele middag en avond in beslag. Het oud ijzer werd door een gespecialiseerd bedrijf met een speciale kraan met ijzergrijper in een andere vrachtwagen overgeladen. Ook werd door Provinciale Waterstaat een noodreparatie aan het wegdek verricht.

De weg was voor het doorgaande verkeer geruime tijd gestremd en werd ter plaatse omgeleid.
Provincie:
Tag(s):