donderdag, 2. november 2006 - 22:52

Gekneusde nek na gevecht om vuurwerk

Bocholtz

Woensdagavond omstreeks 20.15 uur raakte een 12-jarige jongen uit Bocholtz gewond toen hij bij de spoorwegtunnel aan de Schoolstraat in die plaats, gedwongen werd om vuurwerk af te geven. Het slachtoffer dat over pijn in zijn nek klaagde, werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat de jongen zijn nek had gekneusd.

Het slachtoffer was samen met vier andere jongens van 12 t/m 15 jaar op weg naar huis, toen zij werden opgehouden door drie andere jongens van 15 en 16 jaar oud. Omdat het drietal kennelijk vermoedde dat de vijf jongens vuurwerk bij zich hadden, eiste één van hen van het 12-jarig slachtoffer om het vuurwerk af te geven. Om hun eis kracht bij te zetten haalde een andere jongen een vuurwapen te voorschijn, waarmee iemand van de groep van vijf werd bedreigd.
Toen het slachtoffer zei dat hij alleen zogenaamde sterretjes bij zich had, ontstond een handgemeen tussen het slachtoffer en iemand van het drietal. Daarbij werd het slachtoffer op de grond geduwd. Omdat hem daarbij de kraag van zijn jas over zijn hoofd werd getrokken, voelde hij opeens een knik in zijn nek.

Hierop verdween de groep van drie jongens. De politie startte een onderzoek. Het betreffende vuurwapen, een zogenaamd speelgoed pistool, dat op een echt vuurwapen lijkt,
is inmiddels in beslag genomen. De drie jongens, waarvan de identiteit bekend is, zullen door politie worden verhoord. Daarna beslist de officier van justitie over het verdere verloop van de zaak.
Provincie:
Tag(s):