vrijdag, 5. mei 2006 - 10:03

Geld maakt wel gelukkig

Den Bosch

Op het bevrijdingsfestival in Den Bosch start vrijdag 5 mei de campagne 'Geld maakt WEL gelukkig'. 45 Nederlandse organisaties die hun krachten bundelen in de coalitie Jubilee Nederland, laten in de campagne zien dat schuldkwijtschelding helpt. Schuldkwijtschelding brengt een wereld zonder armoede dichterbij.

Veel jongeren lijken te denken dat schulden kwijtschelden weggegooid geld is. Dat vooroordeel willen we wegnemen, vertelt Jubilee Nederland voorzitter Greetje Lubbi. Schuldkwijtschelding helpt wel degelijk. In Mozambiek kunnen kinderen gratis inentingen krijgen, in Tanzania is het percentage schoolgaande kinderen met tweederde gestegen, in Oeganda hebben meer dan twee miljoen mensen toegang tot veilig drinkwater gekregen. En in steeds meer landen krijgt het parlement de ruimte om de uitgaven van de overheid te
monitoren.

De campagne ‘Geld maakt WEL gelukkig’ bestaat uit verschillende activiteiten. Een promoteam trekt langs acht festivals om aandacht te vragen voor de campagne, te beginnen met het bevrijdingsfestival in Den Bosch. Voor studentengroepen is een nieuw simulatiespel ontwikkeld, Kimbanda Reloaded. Bijzonder onderdeel van de campagne is dat acht studenten in juli acht dagen naar Ghana reizen om een antwoord te vinden op de vraag of het kwijschelden van schulden zinvol is. De studenten zullen hun waarnemingen in het najaar aan Minister Van Ardenne overhandigen. Tenslotte is voor de campagne een e-gameontwikkeld waarin spelers op een vrolijke manier de positieve effecten van schuldkwijtschelding zien.
Provincie:
Tag(s):