woensdag, 1. maart 2006 - 14:23

Geldboetes voor diefstal en vrijheidsberoving advocaat

Alkmaar

De rechtbank heeft vandaag zes verdachten veroordeeld tot geldboetes in verband met de gebeurtenissen in het kantoor van een Alkmaarse advocaat op 13 mei 2004. De rechtbank acht bewezen dat het zestal het kantoor van de advocaat is binnengedrongen en goederen heeft meegenomen, terwijl bedreigende woorden zijn geuit en de advocaat zijn kantoor niet mocht verlaten.

De verdachten zijn allen veroordeeld voor diefstal onder bedreiging. Twee van de verdachten zijn daarnaast nog veroordeeld voor wederrechtelijke vrijheidsberoving. Deze laatste twee verdachten zijn veroordeeld tot een geldboete van € 1.500,= en de andere vier moeten € 1.000,= betalen.

Achtergrond van het incident is een geschil tussen de verdachten en de advocaat, dat is ontstaan nadat de verdachten het bedrijf -waarin het advocatenkantoor was ondergebracht- van de advocaat hadden gekocht. Dit geschil heeft bij de beoordeling van deze zaak echter geen rol gespeeld. De rechtbank heeft zich slechts uitgesproken over de ten laste gelegde diefstal en vrijheidsberoving.
Provincie:
Tag(s):