zaterdag, 27. mei 2006 - 23:09

Gelijkspel bij Ivoorkust en Servië

Eerder deze avond zag Nederland zijn groepsgenoot Ivoorkust 1-1 gelijk spelen tegen Zwitserland en nu heeft ook Servië & Montenegro zijn oefenwedstrijd niet weten te winnen.

Tegen Uruguay, het land dat in de kwalificatie voor het WK werd uitgeschakeld door het Australië van Guus Hiddink, stond na 90 minuten 1-1 op de borden.

Inter Milan-middenvelder Dejan Stankovic bracht na 18 minuten S & M op 1-0 voorsprong. Lange tijd leek het erop dat de Europeanen met de winst aan de haal gingen, maar tien minuten voor tijd was het Diego Godin die de gelijkmaker maakte.

WK-gangers Zwitserland en Ivoorkust hebben in een onderlinge confrontatie 1-1 gelijk gespeeld. Beide bondscoaches grepen het duel aan om flink wat spelers aan het werk te zien. Jakob Kuhn van Zwitserland paste vijf wissels toe, zijn collega Henri Michel nog eentje meer.

Aan Zwitserse kant dus geen Johan Vonlanthen, die door een blessure het WK moet missen, maar wel met onder andere voormalig PSV'er Johann Vogel als aanjager op het middenveld.
Bij Ivoorkust stond Bonaventure Kalou in de basis en werd na ruim een uur vervangen door PSV-aanvaller Arouna Kone.

Zwitserland kwam na een half uur op voorsprong. Tranquillo Barnetta liet Ivoorkust-doelman Boubacar Barry kansloos. Net na rust maakte Emerse Fae gelijk. Het was ook ongeveer zijn eerste balcontact, want hij was net ingevallen voor Abdulkader Keita.

Verder dan de 1-1 kwamen beide ploegen niet.