dinsdag, 17. oktober 2006 - 22:48

'Geloof in Almere'

Almere

Onder de noemer ‘Geloof in Almere!’ organiseren Stadsarchief Almere en het Geheugen van Almere een serie interreligieuze gesprekken /radio-uitzendingen. Op zaterdag 21 oktober vindt de openbare slotbijeenkomst van deze gesprekken plaats, met deelnemers uit de diverse Almeerse geloofsgemeenschappen. De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis Almere.

Alle deelnemers van de drie gesprekken komen samen en onder leiding van Leo Fijen (KRO/RKK) spreken zij over de wenselijkheid om in Almere een netwerk van geloofsrichtingen te vormen. Burgemeester Jorritsma en de wethouders Haanstra en Visser nemen actief deel aan dit gesprek. Het publiek is uitgenodigd te reageren via de zaalmicrofoons. Tijdens de bijeenkomst brengt de Almeerse rapper Jaytee zijn rap ‘Geloof’ ten gehore.

Aan de voorbereidende halfuursgesprekken namen in totaal tien vertegenwoordigers van geloofsrichtingen deel. Zij spraken onder leiding van burgemeester Jorritsma, wethouder Haanstra en wethouder Visser over hun religie en de betekenis daarvan voor de Almeerse samenleving.

Het laatste halfuursgesprek onder leiding van burgemeester Jorritsma van 14 oktober jl. kunt u beluisteren op dinsdag 17 oktober tussen 22.00 en 23.00 uur bij Het Geheugen van Almere (frequentie 107.8/91.1 fm). De uitzending van de slotbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 24 oktober in hetzelfde programma.

Deze week is het de Week van de Geschiedenis 2006. Met als thema geloof & bijgeloof. Van 14 tot en met 21 oktober vinden door heel Nederland activiteiten plaats rond dit thema. In Almere bieden Stadsarchief Almere en het Geheugen van Almere een gevarieerd programma onder de noemer ‘Geloof in Almere!’.
Provincie:
Tag(s):