donderdag, 9. februari 2006 - 9:11

Geluk kampioen lacht Feyenoord toe tegen NEC

Vaak wordt gezegd dat alleen kampioensploegen geluk hebben. Als die veronderstelling waarheid is, dan maakt Feyenoord dit seizoen grote kans op de titel. Op bezoek bij NEC pakten de Rotterdammers in de slotfase alsnog de drie punten. Daar waren een eigen doelpunt van Wisgerhof en een goal van de onmisbare Kuyt voor nodig.

Het geluk dat Feyenoord toelachte, dwong het zelf af. De ploeg van trainer Erwin Koeman bleef keihard knokken voor een goed resultaat en behaalde dat uiteindelijk dus ook nog. Dat Feyenoord zo diep moest gaan, lag aan het spel van NEC. De thuisploeg trad de titelkandidaat zonder enig ontzag tegemoet en viel aan waar mogelijk. Die speelwijze leverde de ploeg van Ron de Groot grote kansen op. Boutahar, Jones en Denneboom hadden het vizier voor rust echter niet op scherp staan.

Na de thee werd het net wel gevonden. Denneboom rondde een schitterende aanval via Niedzelan en Barreto af. Het inbrengen van Van Hooijdonk bracht NEC echter zo van de wijs, dat die goal niet voldoende bleek.
Categorie:
Tag(s):