vrijdag, 13. oktober 2006 - 20:29

Geluk op vrijdag de dertiende

Een Marinehelikopter heeft vrijdagavond een zwemmer uit de Noordzee gered. De man, waarvan de leeftijd nog niet bekend is, was ter hoogte van ’s Gravenzande in zee gegaan. Voorbijgangers troffen aan het eind van de middag op het strand een fiets en kleren aan en waarschuwde de politie. Omdat het vermoeden bestond dat de betreffende persoon was gaan zwemmen werd het kustwachtcentrum in Den Helder gealarmeerd en begon een uitgebreide zoekactie.

Een politie helikopter die toevallig in de buurt was zocht het gebied af, samen met de boten van de K.N.M.R. Rond 18.00 uur werd de hulp ingeroepen van een Marinehelikopter omdat de politiehelikopter terug moest om te tanken. Om 18.49 uur is de man door de marine gevonden en gered. Hij bevond zich op dat moment ongeveer 3.5 kilometer uit de kust.

Na oppikken van de drenkeling door de helikopter is deze in stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het vermoeden bestaat dat de man ongeveer 2,5 uur in het water heeft gelegen bij een zeewatertemperatuur van 17 graden Celsius. Het is nog niet duidelijk waarom de man zo ver uit de kust is geraakt. De politie is een onderzoek begonnen.
Provincie:
Tag(s):