maandag, 6. februari 2006 - 17:26

Gemeente controleert oud gemeentehuis

Hoek

Maandagochtend, rond 07.30 uur is de gemeente (bouw-en woningtoezicht) binnengetreden in het voormalig gemeentehuis aan de Molendijk 5 in Hoek. De ambtenaren werden daarbij ondersteund door de politie en de brandweer. Burgemeester Lonink heeft een machtiging tot binnentreden van het pand verstrekt. Bij de inval hebben alle aanwezige bewoners vrijwillig meegewerkt aan de inspectie.

In het pand zijn tien appartementen ingericht. De eigenaar heeft de nodige verbouwingen verricht en heeft enkele appartementen in gebruik genomen. Het was onbekend of deze appartementen voldeden aan de gestelde eisen in de Woningwet, Bouwverordening en Bouwbesluit.

De verwachting was dat enkele kamers hieraan niet zouden voldoen. Een brand in het gebouw, enige weken geleden, heeft de noodzaak tot nader onderzoek doen toenemen. Het onderzoek was dan ook in het belang van de veiligheid van de bewoners zelf. Er zijn geen personen aangetroffen die niet op dit adres ingeschreven stonden.

De gezamenlijke actie van gemeente, brandweer en politie zal zeker een vervolg krijgen in andere vergelijkbare panden in de gemeente Terneuzen.
Provincie:
Tag(s):