donderdag, 6. juli 2006 - 10:16

Gemeente en Revius Lyceum praten over nieuwbouw

Doorn

De gemeente Utrechtse Heuvelrug en het Revius Lyceum in Doorn zijn met elkaar in gesprek over de bouw van een nieuw gemeentekantoor op het terrein van de school, in combinatie met nieuwbouw voor het lyceum. Door de gemeentelijke herindeling ligt het Revius Lyceum nu in een grotere gemeente. Daardoor is het partnerschap tussen de school en de gemeente gegroeid. Bovendien komt 85% van de leerlingen uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Bij de school, die deel uitmaakt van de CVO Groep Zuidoost-Utrecht, leeft al langere tijd de wens voor nieuwbouw. Het huidige schoolgebouw komt volgens de rector van de school uit een tijd dat het onderwijs anders georganiseerd was en remt het daardoor de verdere onderwijsontwikkeling.

De nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug zoekt voor de bouw van een gemeentekantoor een centraal gelegen. De gemeentelijke instellingen zijn momenteel gehuisvest op zeven verschillende locaties, verdeeld over vijf kernen.

De gemeenteraad heeft hiervoor het college de opdracht gegeven om meerdere locaties in de nieuwe gemeente te onderzoeken; het terrein van het Revius Lyceum is er daar een van.
Provincie:
Tag(s):