woensdag, 13. december 2006 - 22:03

Gemeente gaat mogelijk tekort Pro-Tour oplossen

Eindhoven

De gemeente Eindhoven gaat mogelijk het tekort van zo'n tweehonderdduizend euro op de begroting van de Pro-Tour 2006 betalen. Projectleider Van Den Eijnden vertelde dat dinsdag na een raadscommissievergadering. De organisatie van de ploegentijdrit in Eindhoven haalde voor 2006 maar honderdvijftigduizend euro aan sponsoring binnen. Voor 2007 is de organisatie in oktober reeds begonnen met de sponsorwerving, ondermeer met een speciaal bureau dat gespecialiseerd is in de sponsoring.

Wethouder Mittendorf wil niets weten van het eventueel afkopen van het vierjarige contract dat de gemeente heeft met de internationale wielerbond UCI. Volgens haar kan de gemeente daar veel geld voor krijgen, maar het levert voor Eindhoven veel stadspromotie op en dat is volgens haar heel wat waard.

In januari presenteert de gemeente een dossier waarin wordt uitgelegd hoe de gemeente het tekort gaat betalen. Tevens hoopt Eindhoven dan te kunnen laten zien dat in 2007 de wedstrijd zonder verliezen kan worden georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):