zaterdag, 20. mei 2006 - 17:16

Gemeente Hardenberg heft stookverbod op

Hardenberg

De gemeente Hardenberg heeft het begin mei afgekondigde stookverbod opgeheven. Dat betekent dat verzoeken om een stookontheffing bij het Loket Bouwen & Wonen weer in behandeling worden genomen.

Het stookverbod werd begin mei ingesteld nadat de Brandweer Regio IJssel-Vecht de 'code-droog' had afgekondigd. Dit betekende dat alle gemeenten binnen de Regio IJssel-Vecht werd geadviseerd geen stookontheffingen meer te verlenen. De reden was de aanhoudende droogte waardoor er een verhoogde kans op het uitbreken van natuurbranden en een snelle uitbreiding daarvan bestond.

De Brandweer Regio IJssel-Vecht heeft besloten de 'code droog' in te trekken nu er regen van betekenis is gevallen. De beslissing is gebaseerd op een aantal meetpunten in de regio's Twente en Stedendriehoek, gecombineerd met de visuele waarnemingen in de regio's Twente en IJssel-Vecht.

De gemeente Hardenberg volgt met het opheffen van het stookverbod dan ook het advies van de regionale brandweer omdat in de Regio IJssel-Vecht de overmatige risico's nu zijn geweken.
Provincie:
Tag(s):