dinsdag, 5. september 2006 - 9:37

Gemeente heeft eigen radioprogramma

Almelo

De Gemeente Almelo heeft sinds maandag een eigen wekelijks radioprogramma. 'Almelo Actueel', dat wordt uitgezonden door Omroep Almelo, brengt twee uur lang nieuws, informatie en achtergronden. Op die manier wil de gemeente een grote groep bewoners bereiken. Dat past in het beleid om een toegankelijke organisatie te zijn en via meerdere kanalen te communiceren met inwoners.
'Almelo Actueel' is de voortzetting van 'Sociaal Voorzien', een programma dat jarenlang werd gemaakt door de Kliëntenraad Almelo (KRA) in samenwerking met de afdeling Sociaal Economische Zaken van de Gemeente Almelo. In het nieuwe programma komen niet alleen sociale zaken aan de orde, maar alle zaken die binnen de gemeente spelen, waaronder economie, wijkaanpak, verkeer, zorg en het Masterplan Almelo.

Almelo Actueel wordt wekelijks op maandag uitgezonden van 10.00 tot 12.00 uur en herhaald op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur op Omroep Almelo (106.1 FM en 104.1 kabel). De presentatie is in handen van een aantal medewerkers van de gemeente Almelo, die afwisselend het radioprogramma verzorgen.

De eerste uitzending gisteren ging over de nieuwe Almelose wijkaanpak. Ondermeer werd gesproken over de twee miljoen euro die minister Nicolaï van Bestuurlijke Vernieuwing beschikbaar heeft gesteld voor sociale herovering in De Riet. Daarnaast was er aandacht voor het nieuwe paspoort en de problematiek rond de pasfoto’s. Ook was er aandacht voor de Almelose Centrumkermis die op dinsdag 5 september van start gaat en duurt tot en met zondag 10 september.
Provincie:
Tag(s):