dinsdag, 17. oktober 2006 - 11:09

Gemeente Kampen ontvangt Gouden Medizon Hart

Kampen

Wethouder J. Wieten ontvangt dinsdag 17 oktober 2006 om 14.00 uur het ‘Gouden Medizon Hart’. De gemeente Kampen ontvangt deze erkenning, omdat zij in het bezit is van twee Automatische Externe Defibrilatoren, die kunnen worden ingezet in geval van een hartstilstand bij personeel of bezoekers. Er zijn een aantal bedrijfshulpverleners opgeleid om de hulpverlening effectief uit te kunnen voeren. De erkenning wordt uitgereikt door de heer H. Sambeek van Stichting Medizon. Deze organisatie is het overkoepelende orgaan voor AED-hulpverlening in Nederland.

De twee defibrilatoren zijn aanwezig in het Stadhuis en in de Stadsgehoorzaal. Met deze voorziening levert de gemeente Kampen een bijdrage aan effectieve hulpverlening om zo de overlevingskans bij een hartstilstand te vergroten.
De overlevingskans neemt hierdoor toe van 10% naar ongeveer 60-70%. In de toekomst worden meer bedrijfshulpverleners opgeleid om met de apparatuur te kunnen werken.

Locaties in Nederland met effectief georganiseerde AED-hulpverlening zijn herkenbaar aan het ‘Gouden Medizon Hart’. Deze is vanaf dinsdag 17 oktober 2006 ook terug te vinden bij de genoemde locaties van de gemeente Kampen.
Provincie:
Tag(s):