donderdag, 24. augustus 2006 - 15:27

Gemeente sluit verplaatsingsovereenkomst met garagebedrijven

Zeist

De gemeente heeft, na jaren van onderhandeling, een verkoop- en verplaatsings-overeenkomst gesloten met garagebedrijven Nefkens (Peugeot) en Toyota ATS Zeist B.V. Vandaag zijn de overeenkomsten ondertekend. De gemeente sluit een verkoopovereenkomst betreffende de verkoop van bedrijfsterrein op de autoboulevard Oud Zandbergen en beëindiging van de bedrijfsactiviteiten op de locatie waar de garagebedrijven nu zijn gevestigd, in de wijk Kerckebosch (Hoog Kanje).

De daadwerkelijke onderhandelingen met deze twee garagebedrijven zijn gestart in september 2003, op basis van een “go-besluit� van de gemeenteraad. Het doel was uitvoering te geven aan het beleid van de gemeente om bedrijven uit het centrum en uit woonomgevingen te verplaatsen.

In de zomer van 2005 heeft de gemeente met garagebedrijf Broekhuis/Renes een koop- en verplaatsingsovereenkomst gesloten. In totaal zal ca. 19.370 m² grond worden uitgegeven op Oud Zandbergen aan de garagebedrijven Broekhuis/ Renes, Nefkens en Toyota ATS Zeist B.V.
De gemeente voert momenteel gesprekken met nog een Zeister garagebedrijf over de resterende kavel van 10.000 m², die op Oud Zandbergen wordt uitgegeven.
Provincie:
Tag(s):