donderdag, 23. november 2006 - 18:41

Gemeente veilt bijzondere stembussen

Eindhoven

Eindhoven heeft op 22 november in het Stadhuis tien bijzondere stembussen geveild tijdens de uitslagenavond van de Tweede-Kamerverkiezingen. Het ging om bussen bewerkt door de kunstenaars van Meare en de Plaatse, mensen met een verstandelijke beperking. De veiling heeft 2195 euro opgeleverd. De opbrengst is bestemd voor het te realiseren Hospice Het Kasteel op locatie Eckartdal.

In Hospice Het Kasteel wordt aan ouderen en ernstig zieken, ook aan mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid geboden hun laatste levensfase door te brengen. Het hospice biedt een huiselijke omgeving met de beste zorg en ondersteuning. Het is een samenwerkingsverband met De Sterren/Vitalis Zorggroep.

De cliënten van Meare en de Plaatse boden de gemeente Eindhoven de bussen enkele weken geleden aan om het probleem van de afgekeurde stemmachines op te lossen. Een geweldig idee, vonden ook burgemeester Sakkers en alle wethouders.

De gemeente kreeg voor 22 november echter vervangende stemmachines waardoor de bussen overbodig werden. Daarom werd besloten de stembussen op de verkiezingsavond voor het goede doel te veilen.
Provincie:
Tag(s):