zaterdag, 4. november 2006 - 17:27

Gemeente verwijdert kauwgumresten

Hardenberg

De gemeente Hardenberg neemt op maandag 6 november de nieuw aangeschafte lage druk stoomreiniger in gebruik. Met behulp van deze machine kunnen kauwgumresten van straten of pleinen verwijderd worden, zodat een schoon straatbeeld ontstaat.

In het voorjaar besloot de gemeente Hardenberg de aanpak van zwerfafval te intensiveren. Daarnaast wilde de gemeente ook aandacht besteden aan het verwijderen van kauwgumresten, met name in de winkelgebieden. Kauwgumresten doen fors afbreuk aan de beleving van een schone omgeving en tasten het straatbeeld aan. Met het bestaande materieel was het verwijderen van kauwgumresten op straten of pleinen echter niet mogelijk.

Daarom heeft de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Hardenberg een lage druk stoomreiniger aangeschaft. Met behulp van de nieuwe machine worden de kauwgumresten met een lage druk stoomtechniek verwijderd.

De gemeente Hardenberg start met het verwijderen van de kauwgumresten op maandag 6 november 2006 om 10.00 uur in de Marktstraat in Dedemsvaart. Vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang Dedemsvaart zijn hierbij aanwezig.
Provincie:
Tag(s):