maandag, 6. november 2006 - 16:54

Gemeente waarschuwt inwoners via uniek alarmeringsysteem

Bunschoten

Wanneer er in de gemeente Bunschoten een ramp uitbreekt of crisissituatie ontstaat, ontvangen de inwoners binnenkort direct een alarmeringsbericht van de gemeente. Via het City-Alert systeem kan de gemeente haar inwoners en de medewerkers van de rampenbestrijdingsorganisatie zowel via sms, e-mail, fax en voice-call alarmeren.

Een voice-call is een gesproken bericht dat binnenkomt op de vaste of mobiele telefoon. Door inzet van het systeem kan de gemeente tijdens een ramp, ook met bijzondere doelgroepen, zoals blinden of doven communiceren. Via een digitale plattegrond is het mogelijk om een enkele wijk, straat of zelfs een apart adres voor een ramp te waarschuwen.

Naast het alarmeren van haar inwoners, wil de gemeente het City-Alert-systeem ook gaan inzetten voor allerlei andere communicatieactiviteiten. Inwoners kunnen zich begin 2007 opgeven voor een speciale SMS-dienst. Na aanmelding voor de berichtenservice, ontvangen zij kosteloos een SMS-bericht van de gemeente over bijvoorbeeld wijzigingen in de openingstijden van de gemeente, ophalen van het huisvuil of werk aan de weg.
Provincie:
Tag(s):