dinsdag, 22. augustus 2006 - 14:34

Gemeente website Amersfoort te beluisteren

Amersfoort

Vanaf heden kunt u op de gemeentelijke website van Amersfoort de pagina’s laten voorlezen. Door deze nieuwe mogelijkheid is de website makkelijker toegankelijk voor blinden, slechtzienden en dyslectici.
Mensen met een leeshandicap hebben vaak niet de juiste apparatuur om websites te laten voorlezen. Voor de voorleesfunctionaliteit hoeven mensen geen speciale software aan te schaffen: iedereen die beschikt over een webbrowser, geluidskaart en luidspreker of koptelefoon kan de pagina’s beluisteren.

Op elke pagina, met uitzondering van de homepage, staat rechtsboven een icoontje van een luidspreker. Als u daar op klikt, leest een vrouwenstem de tekst voor. Het wordt ook aangegeven als er een link of foto staat. Pdf-documenten kunnen niet beluisterd worden.

De voorleesfunctionaliteit is één van de maatregelen die de gemeente neemt om de website toegankelijk te maken voor diverse doelgroepen. Zo laat de gemeente jaarlijks de site grondig toetsen op toegankelijkheid door het bureau Accessibility. Dit bureau beoordeelt websites op grond van zestien ijkpunten, die gebaseerd zijn op eisen van het World Wide Web Consortium (W3C).

Dat zijn eisen die internationaal erkend zijn en ook door de ministers van de Europese lidstaten worden omarmd. Deze website mag het Waarmerk drempelvrij.nl dragen en voldoet aan dertien van de zestien ijkpunten.
Provincie:
Tag(s):