woensdag, 12. april 2006 - 11:22

Gemeente Weert vergeet Gerard Reve niet

Weert

De gemeente Weert heeft dinsdag besloten om de periode die Gerard Reve in Weert doorbracht te verankeren in het culturele profiel van Weert. De Midden-Limburgse gemeente benadert daarvoor onder andere vrienden en bekenden die nauw contact hadden met de auteur die tussen 1972 en 1976 in Weert woonde. Hoe de culturele verankering er precies uit gaat zien is nog niet bekend en zal mede afhangen van de inbreng van de mensen in Weert die de schrijver goed gekend hebben.

De periode dat de Reve in Weert woonde wordt door kenners gezien als de meest productieve jaren van de schrijver. Naast het schrijverschap ontwikkelde Reve zich in die tijd steeds nadrukkelijker als dichter. Reve was destijds huisschrijver van het Weerter opinieweekblad ‘Op de Keper’.

De gemeente Weert is ook in het bezit van een gedeelte van de Reve-collectie. Daarnaast kent Weert een Reve-wandeling inclusief een boekje met wetenswaardigheden. Ook organiseert het gemeentearchief regelmatig Reve-avonden, waarvoor grote belangstelling bestaat.
Provincie:
Tag(s):