maandag, 6. maart 2006 - 13:10

Gemeente Zeist doet mee aan actie 'glas voor glas'

Zeist

Inwoners van Zeist die op woensdag 8 maart aanstaande glas in de glasbak deponeren, maken kans op een achttiendelig glasservies van Royal Leerdam. Wethouder van Milieu Frits Huijgen reikt het servies uit aan een willekeurige Zeister inwoner die glas in de glasbak doet. De Stichting Promotie Glasbak stelt het servies ter beschikking, in het kader van de actie 'Glas voor glas'. Via deze actie bedankt de stichting alle trouwe Glasbakgebruikers in Nederland.

De actie heeft het karakter van een loterij: een notaris heeft in een willekeurige volgorde gemeenten geloot waar wekelijks het servies gaat 'vallen'. De eerste glasbakgebruiker, die na een van tevoren afgesproken tijdstip en plaats zijn glas in de bak gooit, is de gelukkige.

In onze gemeente werd afgelopen jaar maar liefst 1460 ton glas ingezameld. Recycling van glas tot glas is voor het milieu de beste keuze; door het glas in de glasbak te gooien voorkomen wij met z’n allen dat er jaarlijks miljoenen kilo’s glas op vuilstortplaatsen belanden en dat er grondstoffen aan het milieu worden onttrokken.
Provincie:
Tag(s):