donderdag, 2. februari 2006 - 12:32

Gemeentehuis verkocht

Sint Maartensdijk

Op vrijdag 27 januari 2006 is de verkoop-overeenkomst (voorlopige koopakte) getekend voor het huidige gemeentehuis in Sint-Maartensdijk. De verkoopprijs is € 1.9 miljoen. De verkoop van het gemeentehuis stond voor € 1,8 miljoen op de begroting voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis.

Alle gebouwen (nieuwbouwdeel en monumenten) zijn verkocht aan het bedrijf Nieuwenhuis Planontwikkeling uit Rijssen.

Dit bedrijf realiseert in het nieuwbouwdeel een aantal koopappartementen voor starters op de woningmarkt in de prijsklasse tussen de € 130.000,- en € 180.000,-, koopappartementen voor senioren en misschien een aantal zorgappartementen. De nieuwe eigenaar verwacht dat ook de monumentale panden aan de Markt een woonbestemming krijgen met uitzondering van het monument Markt 3. Dat er woningen komen in het nieuwbouwdeel staat vast.

De bestemming van de historische panden kan nog wijzigen, maar die moet wel passen in het nieuwe bestemmingsplan Kom Sint-Maartensdijk. Volgens dit plan zijn toegestaan: woning, kantoor, winkel, restaurant e.d. De binnenkant van het gemeentehuis wordt verbouwd tot appartementen, maar de buitengevel wijzigt zo min mogelijk

Het gemeentehuis in Sint-Maartensdijk is verkocht, omdat er een nieuw gemeentehuis gebouwd wordt in Tholen-stad. De verhuizing van de gemeentelijke organisatie naar dit nieuwe gemeentehuis vindt naar verwachting eind 2007 of begin 2008 plaats. Ongeveer een half jaar na deze verhuizing zullen de eerste appartementen in het oude gemeentehuis opgeleverd worden.
Provincie:
Tag(s):