dinsdag, 4. april 2006 - 19:24

Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen

Groningen

De Hanzehogeschool Groningen en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) vieren op vrijdag 12 mei op bijzondere wijze de Dag van Verpleegkunde. 's Ochtends krijgen alle studenten van de Academie voor Verpleegkunde praktijkles van GHOR-medewerkers over actuele onderwerpen, 's middag wordt een grootschalige rampenoefening gehouden en geeft viroloog Jan Wilschut een college over grieppandemie.

Vanaf 09.00 uur 's ochtends krijgen de aanstaand verpleegkundigen les in crisismanagement, spoedeisende medische hulp, openbare gezondheidszorg en psychosociale hulpverlening. Medewerkers van GHOR Groningen (onderdeel van de Hulpverleningdienst Groningen/GGD) geven deze lessen.
's Morgens zet de GHOR ook, in samenwerking met partners, tijdens de rampenoefening groot materieel in. Een landing van de traumahelikopter, ambulances, brandende auto's, lotus-slachtoffers: de studenten Verpleegkunde kunnen deze morgen hun hart ophalen.

's Middags geeft viroloog Jan Wilschut van het UMCG een college over de grieppandemie. Tenslotte ondertekenen GHOR Groningen en de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen een intentieverklaring voor een verregaande samenwerking wanneer er daadwerkelijk een grote ramp of ongeval plaatsvindt.
Provincie:
Tag(s):