maandag, 14. augustus 2006 - 18:41

Genomineerden Horecaprijs 2006 bekend gemaakt

Almere

Wethouder Martine Visser heeft maandag 14 augustus bij DooWorld de namen bekendgemaakt van de tien horeca-ondernemers die in de race zijn voor de titel Horecaprijs 2006. De genomineerden zijn: Brasserie Bakboord, Brasserie De Kemphaan, Krab aan de haven, Pallas Athene, Ristorante Pizzeria Pulcinella, Red Delicious, Sensei Haven, Feduzzi’s Ristorante Italiano Da Sergio, Spotlight en Vanas Thais Restaurant. Zij hebben van Martine Visser allemaal een oorkonde gekregen. Vorig jaar won Brasserie De Kemphaan de eerste horecaprijs van Almere.

De tien genomineerde horeca-ondernemers maken kans op de titel Horecaprijs 2006. De winnaar wordt bepaald door een deskundige jury.

Uiteraard dient het restaurant aan een aantal criteria te voldoen. Een voorwaarde is dat deze ten minste één jaar in Almere gevestigd is. Ook kijkt de jury hoe klantgericht het horecabedrijf is en naar de presentatie van de onderneming en product. De jury beoordeelt ook de verhouding prijs/kwaliteit, menu- en wijnkaart, service, gastgerichtheid, inrichting en sfeer. Nieuw dit jaar is dat gekeken wordt wat het restaurant aan innovatie doet.

De genomineerde restaurants worden de komende tijd bezocht door 2 mystery guests van een professioneel bureau (Van Spronsen & Partners). De uitkomsten van hun rapportage zullen meegenomen worden in de beoordeling van de juryleden om tot een winnaar te komen.

Voorzitter van de jury is wethouder Economische Zaken, Martine Visser. De overige juryleden zijn topkok Rob Kranenborg, Wim de Bruijn (ondernemers/VBA) en Hans Snel, directeur van Stichting Stadspromotie Almere.

Prijsuitreiking
Op maandag 9 oktober wordt de Horecaprijs 2006 uitgereikt. De prijs bestaat naast de eer en publiciteit uit een wisseltrofee, vervaardigd door de Almeerse kunstenares Henriette Evenhuis. De trofee wordt uitgereikt door wethouder Martine Visser. Het initiatief wordt ondersteund door Koninklijk Horeca Nederland afdeling Almere, de Stichting Stadspromotie Almere (SSA) en NORT (Nederlandse Ondernemers in Recreatie en Toerisme) Flevoland.
Provincie:
Tag(s):