donderdag, 16. november 2006 - 16:11

Georgische beren gered van de dood

Rhenen

Twee weken geleden deed Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming, een noodoproep voor financiële hulp om drie Georgische beren te redden van de dood. Dankzij bijdragen van diverse organisaties en particulieren is het beoogde bedrag nu behaald en kunnen de beren naar Het Berenbos in Rhenen komen. De beren verblijven nu nog onder erbarmelijke omstandigheden in een gesloten gemeentelijke dierentuin in Rustavi, Georgië. Plaatsing in Het Berenbos in Rhenen is voor hen de enige redding. Alertis dankt allen die een bijdrage hebben geleverd voor deze beren.

De drie beren verblijven in Rustavi (een stad ten zuiden van de hoofdstad Tbilisi), onder zeer slechte omstandigheden. Wegens gebrek aan financiële middelen om de beren te verzorgen, zag de eigenaar van de beren in euthanasie nog de enige oplossing.

Er was dus nog maar weinig tijd om de dieren te redden. Tot het moment dat de beren daadwerkelijk naar Rhenen komen, betaalt Alertis het voedsel en de verzorging van de beren. NACRES, de natuurbeschermingsorganisatie van Georgië en partner van Alertis, ziet erop toe dat zij goed worden verzorgd. Alertis hoopt de beren nog eind dit jaar in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen te verwelkomen.
Provincie:
Tag(s):