dinsdag, 7. november 2006 - 9:53

Geredde paarden ten dode opgeschreven

Marrum

Een groot deel van de paarden uit Marrum die afgelopen vrijdag zijn gered, worden alsnog naar Italie geloodst om geslacht te worden. Na de redding heeft een veearts de dieren geïnspecteerd en gezond verklaard.

“Het vee gaat terug naar de familie Lootsma, waarna hij weer met de dieren kan fokken voor de slacht en de verkoop�, aldus Nico Minnema van It Fryske Gea, eigenaar van de kwelder waar de paarden vast zijn komen te zitten.

De partij voor de dieren (PvdD) heeft nu een fonds opgericht om de paarden te sparen. De PvdD wil dat de levens van de paarden hoe dan ook gespaard worden. Nu er vanuit de hele wereld medeleven is getoond voor de dieren die van de verdrinkingsdood zijn gered, vindt de PvdD het onacceptabel als de dieren alsnog via de handel en een langdurig transport naar een Italiaans slachthuis verdwijnen.

Volgens de PvdD zou er een ‘generaal pardon’ moeten komen voor de paarden. De partij roept mensen op geld te storten op rekeningnummer 21.24.86.934 onder vermelding van ‘paardenfonds Marrum’. Hiermee hoopt de partij de kosten voor de toekomst van de paarden mee te kunnen betalen.
Provincie:
Tag(s):