dinsdag, 21. maart 2006 - 20:47

Gericht geweld tegen Mobiele Eenheid

Amsterdam

Bij de vijf ontruimingen die vandaag op de agenda van de Amsterdamse Mobiele Eenheid stonden is meerdere keren gericht geweld gebruikt tegen de agenten. Agenten die met een slijptol bezig waren, kregen ammoniak en spiritus naar zich gegooid waardoor een levengevaarlijk situatie ontstond. Ook is er een ijzeren pijp met punt, gericht naar een ME-er gegooid. De pijp ging vervolgens dwars door zijn wapenschild heen.

De eerste drie panden waren leeg toen de ME arriveerde. Maar bij het pand aan de Bilderdijkstraat had de Mobiele Eenheid ruim vijf uur nodig om het pand ‘leeg’ te verklaren.

Dit pand was door de krakers gebarricadeerd met steiger-pijpen en verwarmingsbuizen. Hier moest men zich een weg banen door de pijpen door te slijpen. Terwijl agenten daar mee bezig waren werden zij overgoten met spiritus, frituurvet en ammoniak. Er ontstond, door de vonken van de slijptol een levensgevaarlijke situatie.

Naar een agent, die voor het pand op wacht stond, werd een ijzeren pijp met een daaraan geslepen punt gegooid. Door een alerte reactie en gebruik van zijn wapenschild kon de agent een ernstige verwonding voorkomen. De pijp ging echter dwars door het schild heen. De politie neemt de incidenten hoog op en heeft de Technische Recherche ingeschakeld om de dader(s) te traceren.

Pas om 20.15 uur vertrok het laatste ME voertuig uit de stad. In totaal zijn vandaag vijf panden ontruimd waarbij 11 aanhoudingen zijn verricht.
Provincie:
Tag(s):