zondag, 14. mei 2006 - 13:40

Geslaagde open dag politie Emmen

Emmen

De politie in Emmen kijkt terug op een geslaagde open dag. Vanaf zaterdag 10 uur waren de deuren van het nieuwe districtbureau aan het Westeind geopend voor het publiek. "De eerste bezoekers stonden 's morgens om 10.30 uur al voor de deur te wachten", aldus politie woordvoerster Ramona Venema.

Inwoners uit Drenthe kregen de kans om het nieuwe gebouw te bekijken en te zien wat de politie allemaal in Drenthe doet. Zo waren er demonstraties van de diensthonden en hebben medewerkers van brandweer, ambulancedienst en politie laten zien hoe zij samenwerken bij een ernstige aanrijding. Rond de middag deed de traumahelikopter letterlijk en figuurlijk veel stof opwaaien bij de landing op het parkeerterrein.

Verder konden jong en oud diverse voertuigen bekijken van politie, koninklijke marechaussee en ambulance. De mensen mochten vrij rond lopen door het bureau en kregen de kans om alle afdelingen van het districtbureau te bezichtigen. Het geheel werd muzikaal begeleid door het Drents Politie Orkest en de Nederlandse Politie Steelband. "Mede door het mooie weer en het massaal toegestroomde publiek was er de hele dag een gezellige sfeer en kijken we met volle tevredenheid terug op deze dag", zei Ramona Venema.
Provincie:
Tag(s):