woensdag, 19. juli 2006 - 11:27

Geslagen met pikhaak op Nieuwe Rijn

Leiden

De politie van Leiden stelt een onderzoek in naar een gepleegde mishandeling met een pikhaak. Een 29 jarige man uit Leiden kreeg dinsdag tussen 00.15 en 00.30 uur op de Nieuwe Rijn, ter hoogte van Annie’s Verjaardag, een kleine aanvaring met een uit de richting van de Koornbrug tegemoet varende boot

De Leidenaar en een vriend vaarden door, omdat zij dachten dat er geen schade was ontstaan. Even later zagen zij de man met de boot naast zich varen. De man had een pikhaak in zijn hand en wilde deze kennelijk aanreiken aan de vriend van de Leidenaar. De Leidenaar voelde plotseling een slag tegen zijn wang, en zag dat de man hem met de pikhaak had geslagen.

De man schold de twee uit en bleef achter hen aanvaren. Bij het Rapenburg legde de Leidenaar aan en zag dat er nog een boot met twee mensen kwam aanvaren. Deze personen, vermoedelijk vrienden van de man, bemoeiden zich vervolgens met het voorval dat uitmondde in een woordenwisseling. Hierna zijn de twee boten weer weggevaren. De politie stelt een onderzoek in naar de dader. Volgens de Leidenaar waren er vier fietsers getuige van de mishandeling en had hij deze op het Rapenburg aangesproken.

De politie verzoekt getuigen, en met name deze fietsers, zich te melden bij het politieteam Leiden Midden aan de Langegracht.
Provincie:
Tag(s):