dinsdag, 28. maart 2006 - 15:27

Gesloten bromfietszaak zeer in trek bij jeugd

Amsterdam

Sinds de sluiting van een bromfiets- en scooterbedrijf in Amsterdam-Noord heeft de politie 12 jeugdige inbrekers op heterdaad betrapt in de dichtgetimmerde zaak. De verdachten, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, zijn afkomstig uit Amsterdam-Noord en Oostzaan. Alle twaalf moeten zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

Op 15 maart werd het bedrijf na een gerichte controle gesloten. De eigenaar, een 48-jarige Amsterdammer, werd gearresteerd voor diverse overtredingen. De man zit nog steeds vast. Dat het bedrijf een sterke aantrekkingskracht heeft op de jeugd blijkt uit meerdere inbraakpogingen die sinds de sluiting plaatsvonden.

Omdat de politie een inbraak verwachtte konden bij drie inbraakpogingen, op verschillende dagen en tijdstippen, 12 jongeren op heterdaad worden ingerekend. De buit was gericht op scooters, onderdelen, helmen en gereedschap. Het pand wordt door een particulier bedrijf bewaakt. De politie houdt extra toezicht en sluit meer aanhoudingen uit de lopende onderzoeken niet uit.
Provincie:
Tag(s):