vrijdag, 21. april 2006 - 18:11

Getuige ‘flipperkastspel’ bedreigd

Dinsdagmorgen zijn twee jongemannen van 16 en 18 jaar uit Lith, aangehouden in hun woning. De politie verdenkt hen van bedreiging van een 17-jarige vrouw uit diezelfde plaats. De vrouw getuigde in januari van dit jaar tegen beide verdachten in de zaak ‘flipperkastspel’. Een spel dat door een tiental Lithse jongeren werd gespeeld en uitmondde in buitensporig geweld. De politie hield toen zes verdachten in de leeftijd van 16 en 20 jaar oud aan.

De bedreiging vond vrijdagmiddag 14 april plaats op de Walstraat in Oss toen de vrouw bij de bushalte uitstapte. Daar reden de verdachten met een auto op haar in, om uiteindelijk vlak voor haar te stoppen en haar vervolgens verbaal te bedreigen. Op maandag 18 april deed de vrouw hiervan aangifte, waarna de politie beide verdachten heeft aangehouden.

De politie heeft sterke vermoedens dat de bedreiging voortkomt uit het feit dat de vrouw in januari tegen beide verdachten getuigde in de zaak ‘flipperkastspel’. In verband met deze bedreiging zijn de twee jongemannen nu opnieuw aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. De twee verdachten waren onder schorsende voorwaarden op vrije voeten en in afwachting van hun proces. Ze blijven volgens justitie nu vrijwel zeker tot aan het proces achter de tralies.
Provincie:
Tag(s):