dinsdag, 11. april 2006 - 10:07

Getuigen gezocht van gevaarlijk rijgedrag

Kimswerd

Woensdag 5 april tussen 18.00 uur en 18.15 uur ontstond er op de Rijksweg N31 tussen Zurich en Kimswerd gevaarlijk rijgedrag tussen een blauwe Audi en een rode Chrysler. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen, die dit gevaarlijke rijgedrag hebben gezien.

De bestuurder van een blauwe Audi reed over de N31 in de richting Zurich. Op het gedeelte waar de weg van vier naar twee rijstroken gaat, reed achter deze Audi een rode personenauto met een behoorlijke snelheid. Deze rode auto probeerde zijn voorganger in te halen, terwijl op het wegdek een dubbele streep is getrokken. Bij de versmalling ging de bestuurder van de rode auto bovenop zijn de rem staan en bleef bumperklevend achter de Audi rijden.

Even later haalde de bestuurder van de rode wagen de Audi in over de dubbele doorgetrokken streep. Nadat hij eenmaal de blauwe auto had ingehaald remde de bestuurder krachtig. Bij de afslag Kimswerderhoek ging de blauwe auto die achter de rode auto reed linksaf en op het laatste moment stuurde de bestuurder van de rode auto ook linksaf en sneed hierbij de blauwe auto af. Hierna stonden beide auto's stil.

Er ontstond een woordenwisseling, waarbij de buitenspiegel van de blauwe auto eraf werd geslagen. De politie haalde de beide vechtersbazen uit elkaar. De beide bestuurders legden ieder tegenstrijdige verklaringen af. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen die iets gezien hebben van het rijgedrag van de beide bestuurders. Zij kunnen bellen met het algemene politietelefoonnummer 0900 8844.
Provincie:
Tag(s):