zondag, 29. januari 2006 - 22:39

Getuigen van overval gezocht

Deventer

Op de Spoorbrug, ter hoogte van de Kapjeswelle, is vrijdagavond rond 22.15 uur een 23-jarige man uit Deventer overvallen door twee onbekende mannen. Het slachtoffer fietste vanaf het plantsoen richting Twello, toen hij naast het fietspad twee mannen zag staan. Bij het passeren werd hij tegengehouden en wilde men zijn portemonnee hebben. Hierbij werd de man verbaal bedreigd met de dood.

Uiteindelijk gingen de mannen er met zijn mobiele telefoon, een Ipod en zijn fiets vandoor. Omdat één van de mannen zichtbaar een mes bij zich droeg, voelde het slachtoffer zich hierdoor bedreigd.

Het signalement van de overvallers luidt:
Dader 1:
Man; 18/19 jaar oud; ongeveer 1.80 m., getinte huidskleur (mogelijk Antilliaans, maar niet Afrikaans); slank postuur. Hij droeg een capuchon; donkere jas. De man sprak normaal Nederlands.
Eén van de twee droeg een lichte capuchon en mogelijk de andere ook.
Dader 2:
Man; 18/19 jaar oud; iets kleiner dan eerste dader; getinte huidskleur; iets steviger postuur. Hij droeg vermoedelijk ook een capuchon en sprak normaal Nederlands.
De mannen zijn na de overval weggereden op de zwarte Opa-fiets van het slachtoffer.

Het slachtoffer heeft vlak na de overval nog een mevrouw met een wit hondje aangesproken. Ook hiermee komt de politie graag in contact.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):