maandag, 17. juli 2006 - 13:11

Getuigenoproep: Branden in Hardenberg

Hardenberg

Tussen vrijdagag en zondag vlogen in het centrum van Hardenberg en in Heemse meerdere auto's in brand. Ook vlogen er in de afgelopen nacht weer twee auto's in de brand en in een bijgebouw van een kerk werd vermoedelijk brand gesticht.

Rond de middernacht van zondag op maandag vloog aan de Kruserbrink een auto in brand. De brandweer heeft de brand geblust. De brand werd vermoedelijk aangestoken. Aan de Weverij vloog in diezelfde nacht rond 00:45 uur opnieuw een auto in brand. Ook deze brand is vermoedelijk aangestoken en werd door de brandweer geblust. Bij een gebouw van de Hervormde Kerk aan de Scholtensdijk werd waarschijnlijk in de nacht van zaterdag op zondag brand gesticht.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de branden en is op zoek naar getuigen die in de periode van vrijdagavond tot en met maandagochtend wat gezien hebben of die over andere informatie beschikken die naar mogelijke daders kan leiden. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

De politie werkt er hard aan om de branden van het afgelopen weekend op te lossen en de dader(s) op te sporen maar zij kan dit niet niet alleen. De politie vraagt daarom de medewerking van de inwoners van Hardenberg.
Let goed op als u bijzondere dingen in uw omgeving ziet en meldt deze aan de politie als u het niet vertrouwd. U kunt hiervoor bellen met 0900-8844. Verder adviseert de politie u om uw auto op een veilige, goed verlichte plek te parkeren en ramen en deuren van de auto goed af te sluiten.
Provincie:
Tag(s):