vrijdag, 3. november 2006 - 17:56

Getuigenoproep mogelijke overval

Losser

Op vrijdag vond rond middernacht vermoedelijk een poging tot overval plaats op een cafetaria aan de Gronausestraat in Losser. Een 46-jarige medewerkster was rond sluitingstijd bezig om spullen naar binnen te halen. Toen zij buiten stond kwamen er twee mannen aanlopen. Een van de mannen droeg een “Scream� masker en hield in zijn hand een op een pistool gelijkend voorwerp.

De vrouw, die op de hoogte was van een soortgelijke overval in Losser eerder dit jaar, bedacht zich geen moment en rende weg. Zij zag de twee mannen de cafetaria binnen lopen en kort daarna weer vertrekken.

Door het schreeuwen van de vrouw werden twee fietsers gealarmeerd. Deze zetten de achtervolging op de verdachten in, maar troffen de mannen niet meer aan.
De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in, waaruit bleek dat er geen spullen waren weggenomen uit de cafetaria.

Het wordt niet uitgesloten dat het hier om dezelfde daders gaat, die op 14 februari van dit jaar een soortgelijke overval pleegden.

De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over bovengenoemde twee mannen. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-9000.

Bericht van 15 februari 2006

Gewapende overval
Politie zoekt getuigen van gewapende overval, waarbij geld en sigaretten werden weggenomen

Losser
Dinsdagavond 14 februari omstreeks 22.15 uur kwamen twee mannen een horecagelegenheid binnen aan de Gronausestraat in Losser. Zij bedreigden de eigenaar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en gingen er vervolgens vandoor met geld en sigaretten. De twee mannen liepen weg in de richting van het VVV-kantoor. De eigenaar, een 24 jarige man uit Losser, heeft inmiddels aangifte gedaan.
De twee daders hadden hun hoofd bedekt. Zij zijn beiden ongeveer 25 à 30 jaar, 1.75 meter lang, hebben een slank postuur en droegen donkere kleding. Verder is bekend dat een van beiden witte veterschoenen droeg met bovenop het logo van Nike.
Provincie:
Tag(s):