woensdag, 29. maart 2006 - 12:38

Getuigenoproep na zinloos geweld

Rijssen

De politie is op zoek naar getuigen van een ergerlijke vorm van zinloos geweld, gepleegd op zondag 26 maart omstreeks 04.00 uur aan de Morsweg in Rijssen. Drie vrienden, een 20 jarige Rijssenaar en zijn twee kameraden kwamen op hun fietsen vanaf een uitgaansgelegenheid vandaan en stopten in de tunnel aan de Morsweg. Terwijl zij daar stonden kwam een groepje van vier jongemannen vanuit dezelfde richting op hen aflopen. Door een duw te geven lokte een van de vier een confrontatie uit en deelde daarop ook onmiddellijk een klap uit aan de 20 jarige.



Daarop ontstond een gevecht tussen beiden. Vervolgens namen ook de andere drie knapen de kameraden onder handen. Op een bepaald moment sloeg een van de vier knapen de 20 jarige met een riem in zijn gezicht. Uiteindelijk vertrokken de vier knapen en renden een trap op die uitkomt op het station.

De 20 jarige liep ernstig letsel op in zijn gezicht en zijn voet was zwaar gekneusd. Ook een van de kameraden raakte gewond in zijn gezicht. Van de vier daders is alleen bekend dat ze van buitenlandse afkomst zijn, mogelijk Noord-Afrikaans of Zuid-Europees en ongeveer 20 jaar oud.

Eventuele getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):