zaterdag, 6. mei 2006 - 17:02

Gevaarlijke achtervolging

Nijmegen

Een 34-jarige man uit Lanaken (België) is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking mishandeling, van poging tot zware mishandeling en diefstal. De man wordt ervan verdacht zijn 27-jarige ex-vrouw te hebben mishandeld. De eveneens uit België afkomstige vrouw had met een vriend afgesproken in Nijmegen.

Bij het station van Dukenburg bleek dat de ex-man van de vrouw zich opgehouden had in de kofferbak van haar auto. Eenmaal uit de kofferbak sloeg de man de vrouw De vrouw wist aan de man te ontkomen en reed vervolgens weg. Ze parkeerde haar auto en is met de vriend gaan eten in de stad. Eenmaal weer aangekomen bij haar auto, trof ze haar ex-man weer aan.

De vrouw en haar vriend zijn in de auto van de vriend weggereden. De ex-man van de vrouw nam de auto van haar en zette de achtervolging in. Er volgde een gevaarlijk rit, waarbij de ex-man regelmatig probeerde de auto van de vriend te rammen en van de weg te drukken. Tijdens de achtervolging belde de vrouw en haar vriend de politie en op hun aanwijzing kon de politie de 34-jarige man aanhouden op de A50.

De vriend van de vrouw, een 34-jarige man uit Hellendoorn heeft aangifte gedaan van poging zware mishandeling en/of doodslag.
Provincie:
Tag(s):