zaterdag, 7. oktober 2006 - 13:54

Gevaarlijke achtervolging in nachtelijk Drenthe

Zuidlaren

Een surveillance van politie Zuidlaren zag in de nacht van vrijdag op zaterdag een bestuurder over de Zuidlaarderweg in het dorp rijden. De agenten besloten om de automobilist te gaan controleren. Ze gaven de voor hen rijdende bestuurder daarvoor een stopteken. In plaats van te stoppen verhoogde de automobilist zijn snelheid en ging er vandoor.

Ook nadat agenten het blauwe zwaailicht inschakelden stopte de automobilist niet. De achtervolgde bestuurder ging hierop nog sneller rijden en doofde zelfs zijn verlichting.

De achtervolging ging via de Kastelenakkers naar de Oude Anloerweg richting de Annerweg. Hier gebruikte de automobilist zelfs het rijgedeelte welke bestemd is voor tegemoetkomend verkeer terwijl hem verkeer tegemoet kwam.

Hierna ging het via de Emmalaan, Brink, Stationsweg en reed vervolgens in de richting van het Beatrixplein. Gezien de rijstijl van de betrokkenen, die steeds zonder verlichting reed en de aanwezigheid van het overige verkeer werd besloten, na overleg met de Meldkamer de achtervolging te staken.

Later in de nacht werd de man in zijn woning aan de Verlengde Stationsweg aangehouden. Hij bekende de stoptekens van de agenten te hebben genegeerd en zonder verlichting met hoge snelheid in ondermeer 30 km - gebieden te hebben gereden. Een blaastest wees uit dat de man een alcoholpromillage van 1,5 had, ook reed hij zonder rijbewijs.
Provincie:
Tag(s):