donderdag, 17. augustus 2006 - 12:19

Gevaarlijke chocoladerepen in omloop op Schiphol

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft op het luchthaventerrein van Schiphol chocoladerepen aangetroffen met een hallucinerende werking. Volgens een woordvoerder van de Marechaussee, Rob Stenacker, gaat het om een NOIR-reep die door politiemensen op de luchthaven is aangetroffen bij een dakloze. Deze had de reep gevonden op de luchthaven en was er van gaan eten.

De man werd niet alleen ziek, maar kreeg ook last van waanideeën en angsten. Na dit incident heeft de marechaussee opnieuw een reep gevonden. Deze reep is onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Uit dat onderzoek bleek in de reep de hallucinerende harddrugstof psilocine was verwerkt. Omdat de reep nu meerdere malen is aangetroffen, waarschuwt de marechaussee mensen goed op te letten bij het aantreffen van zo’n reep.

Zeker kinderen kunnen bij het vinden in hun onschuld gaan 'snoepen' en er doodziek van worden. Stenacker vermoed dat de reep wordt meegenomen door reizigers die ze bewust achterlaten op het vliegveld, omdat ze weten dat er drugs verboden is.

De reep is bruin en is opgedeeld in twee stroken van 10 centimeter lang. De verpakking is te herkennen aan een zwart/bruin/met goedkleurig letters met de opschriften NOIR de NOIR 72 procent cacao.
Provincie:
Tag(s):