woensdag, 8. maart 2006 - 17:10

Gevaarlijke medicijnen buitgemaakt

Haarlem

Woensdagmiddag tussen 15.30 en 16.00 uur is een 76 jarige man uit Haarlem op de Gedempte Oude Gracht beroofd van zijn tas met daarin gevaarlijke medicijnen. De man had de medicijnen, die bestemd zijn voor zijn echtgenote, net bij de apotheek opgehaald. Op het moment dat hij op zijn fiets wilde stappen, werd zijn tas door een voorbijganger weggeroofd.

De man is achter de verdachte aangegaan en het lukte hem de dief in de Egelantiertuin te achterhalen. Hij wist daarbij zijn tas terug te krijgen, maar de medicijnen waren verdwenen.

Het gaat om het medicijn MORFINE SULFAAT RETARD, een zware pijnstiller. De medicijnen zijn verpakt in strips van 10 stuks in een doosje met daarin 3 strips. Er worden 4 doosjes vermist (120 pillen). De pillen zijn ongeveer 0,5 cm groot, hebben een grauwe paars/lila achtige kleur en op de pil staat
het nummer '10'.

De medicijnen zijn, zeker bij gebruik door kinderen, gevaarlijk . De politie verzoekt mensen die de medicijnen vinden deze naar de politie of naar een apotheek te brengen.

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:
blanke man, leeftijd 25-30 jaar, stevig postuur, onverzorgd uiterlijk, kort haar, gekleed in een grijs jack en een grijze joggingbroek. De man wordt omschreven als een Oost-Europees type.

Getuigen van de beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie van het basisteam Centrum-Zuidwest in Haarlem, telefoon 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):