dinsdag, 4. april 2006 - 15:56

Gevaarlijke situaties door werkzaamheden

Winterswijk

De rotonde in de Groenloseweg bij de Rondweg West is inmiddels afgesloten in verband met werkzaamheden. Als gevolg van de afsluiting is gebleken dat veel plaatselijk verkeer een andere route kiest dan de aangegeven omleidingroutes. Niet alleen levert dat voor vele automobilisten vertraging op, maar ook zijn trottoirs en bermen kapot gereden.

Dit heeft vooral tot veel overlast geleid in de Morgenzonweg. In verband met de verkeersveiligheid is in overleg met de politie besloten om de Morgenzonweg tussen de Rondweg West en de Javastraat voor het verkeer in één richting af te sluiten.

Met name voor fietsers en voetgangers op het trottoir van de Morgenzonweg ontstond een onveilige situatie. Daarom is besloten deze extra maatregel te treffen. Door de nieuwe maatregel kan verkeer vanaf de Rondweg West niet meer de Morgenzonweg richting centrum inrijden. Zij moeten gebruik maken van de Europalaan (aangewezen omleidingroute), of eventueel nog verder rond het dorp rijden.

In de praktijk gaat dit vaak nog sneller dan dwars door het centrum. Verkeer uit de wijk Zuilenes kan wel via de Morgenzonweg de wijk verlaten.

Het verkeer op de rondweg zal met borden van de gewijzigde situatie op de hoogte worden gebracht. De gemeente vraagt om begrip voor dit tijdelijke ongemak en vraagt weggebruikers rekening te houden met de bijzondere omstandigheden ter plaatse en hun snelheid daarop aan te passen.

Alle bedrijven die direct aan de rotonde liggen – De Chinese muur, Hotel Frerikshof, Zwembad Jaspers, praktijk voor fysiotherapie Brus – zijn bereikbaar. Voor een aantal geldt bedrijven dat ze via een omleidingroute te bereiken zijn.
Provincie:
Tag(s):