woensdag, 29. november 2006 - 15:47

'Gevangen op de Dam'

Amsterdam

Woensdag hebben z’n vijfentwintig actievoerders, waaronder bekende Nederlanders, op de Dam in Amsterdam actie gevoerd tegen de bio-industrie. Hiervoor hadden de actievoerders een heuse ‘varkensflat’ nagebouwd, om het pubkliek te laten zien hoe de dieren vaak zitten opgesloten in te kleine kooien.

Met de actie vragen Milieudefensie en haar jongerenorganisatie JMA aandacht voor het burgerinitiatief Stop Fout Vlees. Met het burgerinitiatief wordt de nieuwe Tweede Kamer gevraagd om te kiezen voor een veehouderij die dier- en milieuvriendelijk is. Voorbijgangers konden zich ter plekke aansluiten bij het burgerinitiatief. Daarnaast kunnen mensen het initiatief ondersteunen via de website www.stopfoutvlees.nl. Met spotjes op verschillende radiostations roept cabaretier Vincent Bijlo woensdag mensen op om naar de Dam te komen of het burgerinitiatief via internet te ondertekenen.

Het burgerinitiatief wordt na het kerstreces aangeboden aan de nieuwe Tweede Kamer. Met een burgerinitiatief kunnen 40.000 mensen samen een voorstel op de agenda van het parlement zetten.
Provincie:
Tag(s):