donderdag, 31. augustus 2006 - 15:18

Gevangenisstraf en TBS voor Oudwoude-zaak

De meervoudige kamer van de rechtbank te Leeuwarden heeft op 31 augustus 2006 een 26-jarige verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 jaren. Verder kreeg verdachte, die verminderd toerekeningsvatbaar is, TBS met dwangverpleging opgelegd. .

Ook dient hij één van zijn slachtoffers een schadevergoeding van € 7.472,82 te betalen. De rechtbank heeft bewezen verklaard dat verdachte op 15 januari 2006 een 14-jarig meisje seksueel heeft misbruikt, waarna hij haar vastgebonden in het bos heeft achtergelaten.

Voorts heeft hij in 2004 in Deventer met een destijds 5-jarig meisje ontuchtige handelingen gepleegd en in 2005 een 11-jarig meisje geprobeerd van haar vrijheid te beroven.

De verdachte, die van jongs af aan met de psychiatrie in aanraking is geweest, heeft ernstig inbreuk gemaakt op de rechtsbescherming van jeugdigen tegen seksuele handelingen van welke aard dan ook. De slachtoffers zijn onbezorgde kinderjaren ontnomen en blijven -waarschijnlijk- hun leven lang getekend door de afschuwelijke ervaringen
Provincie:
Tag(s):